Echoscopie

Hoe werkt echoscopie?

Door hoogfrequente geluidsgolven, ook wel ultrageluid genoemd, kan een beeld worden verkregen van verschillende structuren in het menselijk lichaam, dit is echoscopie. Geluid wordt nl. teruggekaatst door onder meer botten en spierweefsel. Geluid wordt uitgezonden en weer opgevangen door een transducer. Op het echoapparaat zijn in geval van zwangerschap zodoende de beelden te zien van b.v. het embryo, het kindje, de baarmoeder, de placenta, enz.

Bij Prenataal Centrum Alkmaar vinden wij het heel belangrijk dat de echo in alle rust en in een ontspannen sfeer wordt gemaakt. Wij willen graag goede uitleg geven en zo veel mogelijk vragen beantwoorden voorafgaand aan of juist na het onderzoek. Dit zowel bij de medische echo’s als de pretecho’s. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

De beelden zijn te volgen op een extra monitor. Deze is zo opgehangen dat de zwangere en haar partner de beelden goed samen kunnen volgen.

Na vele jaren toepassing van echografie in de verloskunde zijn uit wetenschappelijk onderzoek geen nadelige effecten of bijwerkingen ten gevolge van de echoscopie vastgesteld.

 

 echoscopie Voorbeeld echo