Versie

Liggingsecho voor versie

Wanneer de verloskundige in de laatste maand twijfelt of de baby zich in stuitligging presenteert, verwijst zij door voor een liggingsecho: dit om tijdig een versie af te spreken. De liggingsecho (die ongeveer 5 á 10 minuten duurt) laat direct zien of het kindje met het hoofdje of met de billen/voetjes (stuitligging) boven of in het bekken ligt. De echoscopist zal geen verdere onderzoeken doen als het kind in hoofdligging ligt, zoals b.v. de groei bepalen. Sommige verloskundigen laten standaard een liggingsecho maken.
Op verzoek van de verloskundige kan er wel echoscopisch een schatting van de groei van het kind gemaakt worden. Hoe verder de zwangerschap gevorderd des te lastiger, lees: onbetrouwbaarder dit is.

De begeleidend verloskundige zal in geval van stuitligging bespreken wat de mogelijkheden en soms ook de onmogelijkheden in deze situatie zijn. Over het algemeen wordt bij een stuitligging bij 36 weken een versie aangeboden. De versie kan bij ons in het centrum plaatsvinden. Klik hier voor informatie over de versie.

U kunt bij vragen contact met ons opnemen.