Screening

Prenatale screening/diagnostiek:

 

Sinds 1 januari 2006 is het SEO- Structureel Echoscopisch Onderzoek-oftewel de 20 weken echo,  in het basispakket opgenomen als prenatale screening naar afwijkingen bij het ongeboren kind. Prenataal Centrum Alkmaar voldoet aan de gestelde eisen voor het maken van de combinatietest en de 20 weken screeningsecho. Ons centrum is aangesloten bij de afdeling prenatale screening van het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Zij bewaken onze kwaliteit en zorgen een aantal keren per jaar voor bijscholing.

Visitatie-controle van het VUmc heeft plaats gevonden in Mei 2017.  PCA voldoet aan alle landelijk gestelde kwaliteitseisen.

U heeft geen verwijsbrief van uw verloskundige of huisarts nodig voor een combinatie test of 20-weken echo. U mag zelf de plaats bepalen waar u deze onderzoeken wilt laten uitvoeren. Bij Prenataal Centrum Alkmaar kunnen alle onderzoeken plaatsvinden op onze locatie in Alkmaar.

Wij adviseren geen kinderen mee te nemen naar deze screeningsecho. De echo neemt ongeveer een half uur in beslag. Wij bespreken de uitkomsten direct met U. Bij vermoeden op een afwijking bij Uw kindje bellen wij de verloskundige en maken een afspraak voor een second opinion in het MCA of VUmc, afhankelijk van de vraag die er dan is.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Online is er de keuzehulp voor prenatale screening. 

Bekijk voor meer informatie de website van het RIVM en de website van het NVOG.