Pretecho

Wat is het verschil tussen een medische echo en een pretecho? Tegenwoordig komt iedereen die zwanger is in Nederland in aanmerking voor meerdere medische echo-onderzoeken; tussen de 8 en 12 weken om te kijken hoe oud het kindje is en of de zwangerschap zich goed ontwikkelt (termijnecho). De nekplooimeting die rond de 12 weken gedaan kan worden (combinatietest). Het Structurele Echoscopische Onderzoek, rond 20 weken om te kijken of er geen grote lichamelijke afwijkingen zijn (20 weken-echo) en vaak ook nog een echo om de groei te bepalen (groeiecho) of aan het eind van de zwangerschap te kijken of het kind met hoofd of stuitje naar beneden ligt (liggingsecho).

Wij merken dat er in de praktijk bij aanstaande ouders  behoefte bestaat om op tussenliggende tijdstippen het kindje te bewonderen, en de groei en ontwikkeling in twee en drie (3D foto) en vier dimensionaal beeld (3d film) vast te leggen op fotos, en/of film. Dit noemen wij de “pretecho’s”. Dit om het onderscheid goed te maken met de medische echo’s.

De 3D echo geeft een beeld van je kindje!

3d echo pretecho prenataal centrum alkmaar   3D echo PCA  3D echo PCA

U kunt bij ons de beelden laten vastleggen op een dvd, wij kunnen de gemaakte foto’s voor u op een USB-stick zetten en wij printen altijd een aantal foto’s direct uit (minimaal 5).

3D echo PCA  3D echo PCA

De medische echo’s worden volledig vergoed, de pretecho’s zijn voor eigen rekening.

De prijs is afhankelijk van hoe uitgebreid u het kindje wilt zien en op welke manier u de beelden wilt laten vastleggen. Klik hier voor onze prijzen.

Het leukste is natuurlijk om een aantal malen in de zwangerschap voor een pretecho te komen, zodat de ontwikkeling van het kindje gevolgd en vastgelegd kan worden! Hiervoor hebben we twee pretecho-pakketten als aanbieding gemaakt. (klik hier voor prijslijst bij pakket)