Wanneer pretecho

Een pretecho mag bij ons altijd tussendoor, op elk gewenst tijdstip. We vinden altijd wel een gaatje om het kindje even te zien, voor de geruststelling. Een gewone 2D echo duurt ongeveer 15 min en kost € 40,00. U krijgt altijd een aantal foto’s mee.

Wanneer kunt u een pretecho laten maken?

Rond de 15-16 weken: Het kindje is dan ongeveer 18 cm lang geworden. Je kan dan, indien gewenst, met redelijke zekerheid zien of het kind een jongen of meisje is (geslachtsbepaling). Je kan op de echo zien dat het kindje al drinkt en plast, armpjes en beentjes heeft, en de organen zoals maag, blaas en hartje zijn duidelijk te zien. Het kindje kan rond deze tijd enorm bewegen, en vaak is het profiel van het gezichtje prachtig in beeld te krijgen. Twee dimensionaal is het kind altijd goed in beeld te krijgen, 3-dimensionaal zijn we wel afhankelijk van de positie van het kindje.

Tussen de 24 en 29 weken is een goede tijd om een 3D/4D echo te laten maken en een en ander op te nemen op dvd. Als u ervoor kiest om voor een enkele pretecho te komen raden we u aan het rond deze tijd te doen! Het kindje heeft nu wat onderhuids vet gekregen, anders gezegd: is wat molliger geworden en er kunnen beelden gekregen worden van het gezichtje, compleet met slikken, happen, lachen, fronsen enz. Het is nu een leuke tijd om 3D beelden op een dvd vast te leggen.

Zo rond de 32 weken tot een maand voor de geboorte blijft het mogelijk bij ons een pretecho te laten maken. Je kan rond deze tijd nog prachtige detailbeelden van het gezichtje krijgen in 2D. Om het kindje nog in 3D te zien moet hij wel precies goed liggen, maar als dat zo is, dan is het wel heel erg leuk! In 2D is het kindje altijd nog te zien, we kunnen het nog opmeten en nakijken, en kijken hoe ie ‘t maakt.

He is niet altijd mogelijk om 3D beelden op een dvd op te nemen daar de ligging van het kindje een goed beeld soms verhindert. In overleg spreken we dan een nieuwe poging af, zonder extra kosten, of nemen op de dvd een paar 2D beelden op, die lukken namelijk altijd!

De geslachtsbepaling

Vanaf 15 weken kunnen wij het geslacht van uw kindje beoordelen..

Dit is een leuke echo waarop je al veel van het kindje kunt zien. We kijken ook altijd even in 3D (indien gewenst). We maken foto’s en we kunnen een filmpje maken en foto’s op een usb stick zetten. De echo kost (exclusief dvd en usb) € 40,00.

 

We hopen je snel te zien voor een pretecho bij ons!!

Prenataal Centrum Alkmaar