Echo eigen verzoek

2D, 3D of 4D

Een 2D- echo is zwart-wit en een doorsnede. Het lijkt op een MRI of röntgenbeeld. Je kunt je baby hierbij zien bewegen en het gezichtje en profile zien. Een 3D- echo is een stilstaand beeld in kleur en met diepte. Een real life foto van je baby. Zo zie je goed zijn of haar gezichtsvormen. Een 4D- echo is ook in kleur en met diepte, maar daarbij zie je je baby ook bewegen. 4D is een realistische film van je kindje in je buik.

Beeldmateriaal voor thuis

We maken graag een video opname van je pretecho en dit op een usb-stick. Zo kun je thuis steeds weer van de beelden genieten en ze aan anderen laten zien. Ook zetten we de echofoto’s graag voor je op een usb-stick. We willen liever niet dat je zelf video opnames maakt of een eigen usb-stick gebruikt. Dit laatste ter bescherming van ons echo apparaat. De usb-stick is bij ons verkrijgbaar en kost 5 euro.

Goed om te weten

Je kunt een pretecho niet combineren met een medische echo. Wij hanteren hiervoor landelijke richtlijnen.

Zo werkt een echo

Echografie werkt met geluidsgolven, die via een apparaatje (de transducer) je buik in worden gestuurd en daar weerkaatsen. De transducer vangt de geluidsgolven ook weer op en verwerkt ze tot beelden op een scherm. De hoeveelheid weerkaatst geluid bepaald de beeldkwaliteit, maar ook de ligging van je kindje, de hoeveelheid vruchtwater en jouw postuur zijn van invloed.

Zo werkt PCA

Omdat we persoonlijke aandacht belangrijk vinden en graag willen dat je je thuis voelt bij ons, werken we in een huiselijke sfeer en plannen we ruim de tijd in voor de onderzoeken. Ook in de avonduren en op zaterdag kun je bij ons terecht. We werken met de nieuwste apparatuur van technisch hoogstaande kwaliteit en uiteraard met onze uitgebreide expertise en ervaring.