Wanneer een echo op eigen verzoek?

Een pretecho mag altijd tussendoor, op elk gewenst tijdstip! We vinden meestal op korte termijn wel een plekje op ons spreekuur om het kindje even te zien, voor de leuk of ter geruststelling.

Enkele voorbeelden:

Rond de 6 weken:
Deze echo bieden wij aan als mensen erg onzeker en/of ongerust zijn en geen medische indicatie hebben voor een vroege echo. Zie https://www.prenataalcentrumalkmaar.nl/vroege-echo

Rond de 15-16 weken: De meeste mensen kiezen bij deze termijn voor een extra echo als geslachtsbepaling, maar dit hoeft niet natuurlijk! We kunnen ook het kindje laten zien zonder het geslacht in beeld te brengen. Het kindje is dan ongeveer 15-18 cm lang geworden. We zien het kindje dan bewegen, drinken, met armpjes zwaaien en beentjes trappelen… De organen zoals maag, blaas en hartje zijn duidelijk te zien. Vaak is de wervelkolom en het profiel van het gezichtje prachtig in beeld te krijgen. Het betreft hier een echo in overwegend 2D. Soms is al een mooie 3D foto mogelijk, dat gaan we zeker proberen!

Het consult kost €40,- en duurt ongeveer 20 minuten. Neem zelf een Usb-stickje mee voor de foto’s! Wij hebben ook USB-sticks te koop voor €5,-

Tussen de 24 en 29 weken is een goede tijd om een 3D/4D echo te laten maken en een en ander op te nemen op USB-stick. Als je ervoor kiest om voor een enkele pretecho te komen raden we aan het rond deze tijd te gaan! Het kindje heeft nu wat onderhuids vet gekregen, anders gezegd: is wat molliger geworden en er kunnen beelden verkregen worden van het gezichtje, compleet met slikken, happen, lachen, fronsen enz.

Het consult duurt 20 minuten en kost €65 afhankelijk van de invulling met 2D, 3D-echo en foto’s of dvd-opname. Zie hiervoor https://www.prenataalcentrumalkmaar.nl/prijzen

Zo rond de 32 weken tot een maand voor de geboorte blijft het mogelijk een pretecho te laten maken. Je kan rond deze tijd nog prachtige detailbeelden van het gezichtje krijgen in 2D en 3D. In 2D is het kindje altijd goed te zien, we kunnen het nog opmeten b.v.  Voor 3D-beelden zijn we steeds meer afhankelijk van de ligging en de hoeveelheid vruchtwater.

He is niet altijd mogelijk om 3D beelden te verkrijgen daar de ligging van het kindje en het ontbreken van voldoende vruchtwater een goed beeld soms verhindert. Ook kan er b.v. sprake zijn van een navelstreng voor het gezichtje… In overleg spreken we dan een nieuwe poging af, zonder extra kosten, of nemen op de USB enkel 2D beelden op, die lukken namelijk altijd!

Wie weet tot gauw voor een echo op eigen verzoek bij ons!

Prenataal Centrum Alkmaar